2024'te SEO'da Neler Değişti?

2024 yılında SEO ile başarılı olmanın yolu, geçen yıl yapmış olacağınız yöntemlerden oldukça farklı. Yapay zeka, arama dünyasını büyük ölçüde değiştirdi ancak aynı zamanda inanılmaz büyüme fırsatları da sunuyor. Değişenleri ve yüzlerce rakibinizin önüne geçmenizi sağlayacak üç yeni ve geleceğe dönük stratejiyi sizlere göstereceğim.

Yapay Zekanın SEO Üzerindeki Etkisi

Geçen yıl içinde en büyük değişimlerden biri olarak ChatGPT’yi gördük; SEO uyumlu içerik yazılarını ve blog postalarını seri bir şekilde üretmeyi kolaylaştırdı. Peki, bu durum ne gibi beklenmedik sonuçlar doğurdu? İnternet, robot tarafından yazılmış gibi hissettiren, kişilikten yoksun ve tekdüze içeriklerle dolup taştı. Google'ın geçtiğimiz Mayıs ayında tanıttığı 'Google Arama Deneyimi' ise SEO uzmanlarını gerçekten altüst etti.

2024'te SEO İçin Yeni Stratejiler

Peki, tüm bu yapay zeka destekli SEO içeriği tekdüze olduğunda ve Google websitenizden içerikleri bile aramalarda göstermeyecekken öne nasıl çıkacaksınız? Cevap aslında bu durumun sağladığı yeni fırsatlarla, yani insan bakış açısını içeriğinize katmakla mümkün.

AI ile SEO Endüstrisi Nasıl Değişti?

Bir MIT araştırmasına göre, ChatGPT'yi kullanan deneyimsiz yazarlar %18 daha yüksek kalitede ve %40 daha fazla içerik üretebildi

— her ne kadar bu bilgiler 2024'te sizi sıralamalarda yükseltecek olsa da, insan bakış açısı eklemeden yapılan içerik, bağlantı kurmakta başarısız oluyor ve SEO açısından zararlı sonuçlar doğurabiliyor.

ChatGPT ile SEO İçeriği Oluşturma

ChatGPT'nin sunduğu avantajları kullanarak benzersiz ve insan bakış açısıyla zenginleştirilmiş içerikler oluşturabilirsiniz. Püf nokta, yapay zekanın asla deneyimleyemeyeceği insan deneyimlerini, görüşleri ve perspektifleri içeriğinize dahil etmek.

Google'ın AI Arama Deneyimi

Ricky'in 'en iyi ATV ne zaman alınır' konulu makalesi ile yaptığı bir test, SEO içeriğinizin hem Google'da hem de yapay zeka destekli aramalarda görünme şansını artırabileceğini gösteriyor.

YouTube: Yeni SEO Mekanı

Çok kanallı bir SEO stratejisi, videolarınızın YouTube'da ve Google aramalarda bulunmasını sağlayabilir. İyi hazırlanmış videolar yapmak, markanız ve mesajınızla insanlar arasında güven oluşturmak için çok değerlidir.

 
 
Paylaş


Şunlar da hoşunuza gidebilir