SEO Uzmanı Dereceleri

SEO çok fazla yetenek isteyen bir disiplindir.

SEO, web sitelerinin nasıl oluşturulduğunu anlamak için teknik bilgi, birçok veri kaynağını analiz etme yeteneği ve kaliteli içerik üretmek için editoryal yaratıcılık gerektirir.

SEO üç temel düşünme biçimini gerektirir:

• Teknik
• Analitik
• Yaratıcı


Web sitelerinin nasıl oluşturulduğunu ve yapılandırıldığını anlamak için teknik beceriler gereklidir.

Sorunları teşhis etmek ve fırsatları bulmak amacıyla birden fazla, çoğunlukla tutarsız ve belirsiz veri kaynaklarını incelemek için analitik becerilere ihtiyaç vardır.

Kullanıcıları mutlu edecek ve diğer sitelerin sizin sitenize bağlantı vermesini sağlayacak kaliteli içerik oluşturmak için yaratıcı beceriler gereklidir.

Aşağıda SEO'nun takip etmesi gereken altı farklı beceri seviyesi bulunmaktadır.

1) Acemi SEO
Acemi SEO, belirlenen görevleri gerçekleştirmek için belirlenmiş kuralları ve adım adım takip edebilir. Örneğin:

• Sayfa başlık etiketinize bir birincil ve bir ikincil hedef anahtar kelime ekleyin.
• Açıklama etiketinizin başına bir sayfanın hedef anahtar kelimesini ekleyin.

2) İleri düzey başlangıç ​​SEO'su
İleri düzeyde bir SEO, öğrendiği kuralları çalıştığı duruma uyarlamaya başlayacaktır.

3) Yetkin SEO
Yetkili SEO'lar öğrendikleri birçok farklı kural ve yönergeyle başa çıkmayı ve koşullara göre bunları önceliklendirmeyi öğreniyor (her site ve her durum farklıdır).

Yetkili SEO'lar, bir sitenin arama motorlarında neden iyi performans göstermediğini öğrenmek için bir siteyi ve mevcut raporları incelemeyi öğreniyorlar.

4) Uzman SEO
Uzman bir SEO olmak, yeterlilikten büyük bir adımdır. Uzman bir SEO her zaman bir sitenin SEO durumunun tüm resmini görür. SEO'nun tüm yönleri her zaman dikkate alınır ve önceliklendirilir.

5) Deneyimli Uzman SEO
Deneyimli bir SEO Uzmanı olma yolunda ilerlemek için daha uzun yıllara dayanan çalışma gerekir. Bu, Malcolm Gladwell'in ulaşması 10 yıl sürebilecek 10.000 saatidir. Zorlu bir site için bir uzman, mevcut büyük miktarda veriyi analiz edebilir ve gizli bir sorunu ortaya çıkaran raporu arayabilir (fırsatların bulunması daha kolay olduğundan bunlar her zaman sorundur). 

6) SEO Yenilikçisi 
Bazen bir uzman, daha önce açıklanamayan anlama ve çalışma yollarının tanımlarını ve açıklamalarını dile getirebilir. Bu duruma ulaştığınızda yenilikçi olursunuz.

Paylaş


Şunlar da hoşunuza gidebilir