Yeni Youtuberlara 7R Tavsiyesi

Ancak bir uyarım var: bu sistem sihirli bir hap değil. Gerçekten videolar yüklemek, korkuyu yüzleşmek, kayda basmak ve haftada en az birkaç saat YouTube kanalınıza ayırmak zorundasınız.

Bu sistemi takip ederseniz, YouTube kanalınızın ne kadar hızlı büyüdüğüne ve ne kadar çabuk para kazanmaya başladığınıza şaşıracaksınız. O yüzden bu tüm sistemi hiç olmadığı kadar detaylı anlatarakinle paylaşacağım. Hadi, ilk adıma geçelim: Tersine Mühendislik.

Tersine Mühendislik

Videoları gerçekten yayınlamadan önce birkaç soruyu cevaplamanız gerekiyor: YouTube kanalınız kimin için? Birçok kişi herkese ulaşmaya çalışırken kimseye ulaşamadığı hatasını yapar. Ayrıca YouTube kanalınızın çözmesi gereken sorun nedir? Örneğin, balık avlamayı seven insanlar için mi? O zaman bir plan yaparak başlarsınız. Unutmayın, eğer plan yapmazsanız başarısızlığa planlamış olursunuz.

Araştırma

Başlığımızı oluşturmaya başlıyoruz. Bu, insanların ne aradığına dair anahtar kelime araştırması yapmayı içerebilir. Arama hacmi gibi konularda bilgi almak için vidIQ gibi araçları kullanabilirim. Ayrıca rakip analizi de yapmalısınız; diğer videoları inceleyin ve sizin videonuzun daha iyi olması için bilgi edinin.

Kaydetme

Stratejik bir şekilde video kaydı yapmak istersiniz. Yaptığınız planlama, izleyicinin ilgisini çeken ve izlenmeye değer bir video kaydetmenize yardımcı olacaktır. Kısa ve net olun, eğlendirmeyi unutmayın ve bitirdiğinizde kaydı kapatın.

Yayınlama

Başlığınızın ve küçük resminizin iyi olduğundan emin olun, açıklama bölümünü doldurun, etiketler ekleyin, videonuzu bir oynatma listesine ekleyin ve nihayet videonuzu kamuoyuna açık hale getirin.

Fırlatma ve Sıralama

Artık videonuz halka açık, tebrikler! Şimdi amacınız videonuzun görüntülenme sayısını artırmaktır. Eğer ilk dört adımı doğru bir şekilde gerçekleştirdiyseniz, beşinci adım kendiliğinden ilerleyecektir. Ancak, videonuzu topluluk sekmesinde paylaşarak birkaç saat sonra videoya daha fazla göz atılmasını sağlayabilirsiniz.

İnceleme

İlk videonuz muhtemelen korkunç olacak. Ancak eventually, analitiğinizi gözden geçirmek önemlidir çünkü ölçülen şeyler gelişir. Videonuzun başarılı olup olmadığını analiz edin ve gelecekte neyi iyileştirebileceğinizi değerlendirin.

Tekrar Etme

Videonuzu inceledikten sonra, daha akıllıca nasıl başlayabileceğinizi düşünün. Hangi videolar başarılı oldu ve onlardan ne öğrenebilirsiniz? Yüksek performans gösteren videolara benzer içerikler oluşturarak başarınızı tekrar edin.

(Ekstra) İçerik Çoğaltma

İçerik çoğaltma, sisteminizle uyumlu olarak çok önemlidir. Uzun formlu YouTube videolarınızdan klipler çıkararak daha kısa içerikler oluşturabilir ve diğer vidiplatformlarda da paylaşabilirsiniz.

Ve işte bu, 7R sistemi (artı içerik çoğaltma). YouTube kanalı kurarken bu sistemden adım adım yararlanacağım ve video yüklemeye devam ederken her bir 'R'yi ustalaşacağım. YouTube'dan ciddi bir gelir elde etmenin en hızlı yolu hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, freethinkclass.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Ben Sean Cannell, YouTube kanalıyla aynı kafiyede. Beğeninizi alır ve sonraki videoda görüşürüz. Hoşçakalın!

Paylaş


Şunlar da hoşunuza gidebilir