SEO'da Uzun İçerik Dönemi Bitiyor mu?

İlk olarak, SEO'da şu anda meydana gelen üç büyük değişimden bahsedeceğiz ve ardından her biri için stratejinize nasıl dahil edeceğiniz ile ilgili plan yapmanıza yardımcı olacağız, böylece bunları önümüzdeki yıl boyunca faydanıza kullanabilirsiniz.

Değişiklik 1: Yapay Zeka ve SGE

Kesinlikle günün modası olan yapay zeka (AI), sadece pazarlamacıların pazarlama yapma şeklini değil aynı zamanda arama motorlarının sonuçlarını nasıl sunduğunu da dönüştürüyor.

Google'ın SGE'si veya arama üretken deneyimi, pazarlamacıların bilmesi gereken en köklü değişim olabilir. İşte SEONedemek olarak SGE'nin nasıl çalıştığı: Bir şey aradığınızda, düzenli organik sonuçların altında görünenleri yerine, sayfanın en üstünde bu büyük AI destekli bir özet alırsınız. Bu gerçekten önemlidir çünkü arayıcı, bir dizi web sitesine göz atmak yerine, esasında üç bağlantı görür ve bu bağlantılardan birinde değilseniz, önemli bir trafik düşüşü yaşayabilirsiniz. 

SGE Bilmeyenler : https://www.semrush.com/blog/google-sge 

SGE, uzun vadede, insanların arama motorlarını nasıl kullandığını değiştirebilir, çünkü sadece web sitelerinden sonuçları karşılamak üzere arama yapmadan önce Google'a takip soruları sormak ve çok daha kişiselleştirilmiş aramalar yapmak için kullanabilirsiniz.

Değişiklik 2: Kısa İçeriğin Öne Çıkması

Evet, SEO'daki en iyi uygulama bilgeliği her zaman, Google'da sıralama yapmak istiyorsanız uzun içerik sağlamanız gerektiği yönündeydi. Ancak zamanla, aslında Google'ın bazen daha kısa içeriği ödüllendirdiği durumları fark etmeye başladık. 

Organik sonuçlarda, Kırsal Krediler için sıralama yapan çeşitli web sayfası uzunluklarına bakın.

İçerik uzunluğunda farklı dalgalanmalar var. Bazıları, beklenen uzunluğa sahipken, bazıları oldukça kısa. Ancak, tüm bu sayfalar arayıcının sorusunu cevaplıyor.

Bazıları uzun bir şekilde cevaplarken, diğerleri çok kısa bir cevap veriyor, ancak her ikisi de kullanıcıyı tatmin ediyor ve Google da bunu ödüllendiriyor gibi görünüyor.

Değişiklik 3: Google Perspektifleri

Google Perspektifleri, bence SEO'daki en heyecan verici değişikliklerden biri ama kimse gerçekten bundan bahsetmiyor. 

Bu özellik şu an sadece ABD'de mobil üzerinde, VPN aracılığıyla veya Google Chrome veya Google uygulamasında kullanılabilir durumda. İşte Google Perspektiflerinin nasıl çalıştığı: belirli türdeki aramalar yaptığınızda, sayfanın üst kısmında bu filtreleri görürsünüz. Alışık olduğumuz alışveriş, videolar, İM veya haberler gibi filtreler var ama bazı aramalar için "perspektifler" adında yeni bir filtre sekmesi görebilirsiniz.

Ve bu sekmeye tıkladığınızda, kullanıcı tarafından oluşturulan içerikleri görürsünüz.

Bu bireysel insanların perspektiflerinin yanı sıra, markalı içerik veya teknoloji sitelerinin en iyi ürünler hakkında yaptığı derlemeler yerine, bireysel insanların içeriğini veya tartışmalarını gösteriyor.

Görüldüğü üzere, SGE önümüzdeki yıl SEO üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir ve bazı tahminler, bir web sitesinin organik trafiğinin %95'ine kadarını yok edebileceğini öne sürüyor, ancaku uyum sağlayıp SGE için sıralamanızı yapacak şekilde düzenlerseniz olmaz.

Google'ın farklı içerik uzunluklarını sıralaması ve gelecekte üreteceğiniz içerikleri düşünürken bunları göz önünde bulundurmalısınız. 

Üçüncü olarak, Google Perspektifleri ve bu tür aramalar için kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğin sıralama fırsatı doğuyor, bilerek Google'ın zaten bazı endüstriler için bunları göstermeye başladığını anlıyoruz.

Paylaş


Şunlar da hoşunuza gidebilir